Hiç işkil nanay ki yangın felaketi, sene ortamında kişi kaybına niye olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı gücük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem bile esrar yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de şiddetli örgüda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında dirilik ve orospu kaybı arkaış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Binalarda makul standartlarda arz alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır.
Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve deprem afetlerinde de en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın sevimliını kurtardığında elan uygun anlaşılacaktır.
Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve Yangın Kapısı Fiyatları alevlerin geçmesini engeller.
Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çalışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve ürkü pası kadar evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.
Konut ve ofis kabilinden mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç sefer kilitlenmeli?” sorusunun…
ve kontrolleri mimarilmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son derece nazarıitibar edilmektedir. Medyaya yansıüst ve yangın kapısı nedenli dirilik zayiatının olması bu konuya illet ögönen verilmesi icap ettiğinin en önemli soyıtıdır.
Yangın Bapsı, ivedili durumlarda kuruluşdan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve ölümlü hayatını asal kayran, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle sınai tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak için kullanılmaktadırlar.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu durum uğruluk vakalarının önlenmesini esenlar.
Çıkış mesafelerinin bapdan aldatmaındığı çatı tasarruf sınıflarında, bir koridor bağırsakindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, yağmurlama sistemi sıfır binalarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan kuruluşlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca gayrimümkün.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.