Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır.
Pekâlâ yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne derece müddet alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?
Yangın merdivenlerinin ehliyetli rahatliğe ve tavan yüksekliğine ehil olması önemlidir. çoklukla, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da oranlı boyutlarda olmalıdır.
Yangın Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bandajlı olmakla bile olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu gidiş gönül kaybı olmaması bâtınin önemlidir.
Kısaca yangın esnasında ortaya çıhun yaman ve aşırı ısı yangın mahallinden gayrı ortamlara geçmemeli, insanoğluın kaçabileceği emniyetli kaçış koridorları ve yangın merdivenleri oluşturulmalıdır.
yangın merdiveni /leri dış ortama çıplak olmalı şu demek oluyor ki akman esir temaslı olmalı, yahut yapı ortamında teşkil edildiyse, esrar ve ısı geçirmez yangın bapsı ile izole edildikten sonrasında; pozitif basınç fanı ile basınçlandırılmalıdır.
Panik halindeki grupların düşerli ve üçerli bir şekilde bapdan çıkabilmesi ciğerin geniş olması gereken yangın kapıları, aynı zamanda yanmayan metaller kullanılarak dokumalmalıdır.
Yapı midei yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmış olmalıdır. üste, yangın merdivenlerinin sistemli hizmetının mimarilması ve dayanıklı olmalarının katkısızlanması önemlidir.
Bu kapılar, yangın merdiveni verimsizluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emin bir şekilde autarı çıkmasını katkısızlar.
Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Projeye en normal Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı haklı rahatlıkla açılan ve cıvıl cıvıl grupların sağlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Yangın merdiveni kapısı Exit şeklinde belirtilmektedir.
Geniş olmalıdır: Ivedi çıkış kapıları, birden okkalı insanın aculca çıkış yapabilmesi ciğerin yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve hafif olması fehvaına gelir.
Yangın merdivenleri, müstacel durumlarda insanların hayatını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde tahliyesini temin etmek muhtevain nazik öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam ederken, binalarda ve konuyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsısalat.